Tomatencurry

home > maleis-koken > Tomatencurry

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de uitgeperste teentjes
knoflook, de fijngehakte groene peper en de fijngehakte peterselie 3 minuten. Roer
de kerrie door het mengsel. Voeg de stukjes tomaat toe en bak alles onder
voortdurend omscheppen 3 minuten. Voeg het water, de santen, de suiker en wat
zout toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de curry
zonder deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes koken tot de tomaten zacht zijn en
de saus enigszins is ingekookt.





Ingrediënten voor 4 personen

3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
3 uitgeperste teenijes knoflook
2 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en
fijngehakte groene pepers
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel kerrie
500 g ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
1 dl water
25 g santen
1 theelepel suiker
zout