Varkensvleesreepjes in Chinese stijl
home > maleis-koken > Varkensvleesreepjes in Chinese stijl
Vermeng de sojasaus in een kom met de sherry, de suiker, de maïzena en wat zout
en peper. Voeg de reepjes vlees toe en schep alles goed dooreen. Laat de reepjes
vlees 30 minuten marineren. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de
reepjes vlees rondom mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het apart. Fruit
de ringen ui in de in de pan achtergebleven olie 3 minuten. Voeg de marinade van
het vlees, de tomatenketchup en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg
de reepjes gebakken vlees toe, leg een deksel op de pan en laat alles ca. 10
minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Serveer het gerecht bestrooid met
de reepjes lenteui.
Ingrediënten voor 4 personen
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel droge sherry
2 eetlepels suiker
2 eetlepels maïzena
zout
peper
500 g in reepjes gesneden varkensfilet
3 eetlepels olie
1 schoongemaakte en in ringen gesneden ui
2 eetlepels tomatenketchup
½ dl water
2 in reepjes gesneden lenteuitjes