Asche sak (spinaziesoep met linzen uit Libanon)

home > multicultureel-koken > Asche sak (spinaziesoep met linzen uit Libanon)

Week de linzen één nacht, giet ze af, zet ze op met het water en breng ze aan de kook.
Temper het vuur en laat ze in de gesloten pan 20 minuten doorkoken.
Maak het gehakt aan met ½ theelepel zout en peper en maak er balletjes van.
Doe de balletjes, de geelwortel, de spinazie en de rest van het zout bij de soep en laat die nog 40 minuten zachtjes koken.
Roer er het citroensap en de eieren door.
Serveer de soep bestrooid met dille of peterselie.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g rode linzen
1 fijngehakte ui
1¼ liter water
500 g mager lamsgehakt
1½ theelepel zout
versgemalen zwarte peper
750 g spinazie
1 theelepel geelwortel (kurkuma)
2 eetlepels citroensap
3 losgeklopte eieren
1 eetlepel fijngehakt dillegroen of peterselie