Havuçlu pilav (Rijst met lamsvlees)
home > multicultureel-koken > Havuçlu pilav (Rijst met lamsvlees)
Bak het vlees in de boter in 10-15 minuten lichtbruin.
Voeg de ui toe en bak die ± 10 minuten mee.
Voeg de wortel toe en bak die ± 3 minuten mee.
Voeg de salça, zout, peper en voldoende water toe (1 1/2 keer het volume van de rijst) en laat het mengsel ± 10 minuten sudderen tot het vlees en de wortel gaar zijn.
Voeg de rijst toe en laat ± 15 minuten koken tot de rijst gaar is.
Roer er ± 5 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten door.
*Salça is een donkerrode pikante Turkse paprikapasta, te koop bij Turkse winkels. Eventueel kunt u de paprikapasta vervangen door 1 eetlepel tomatenpuree, gemengd met 1 eetlepel pikant paprikapoeder (ook te koop bij de Turkse winkels). De paprikapasta en het pikante paprikapoeder worden gemaakt van speciale rode langwerpige Turkse paprika’s, het zijn pikante paprika’s.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g lamsbout in blokjes
30 g boter
1 fijngesneden ui
2 winterwortelen in dunne 1/4 plakjes
2 eetlepels *salça
zout, zwarte peper
250 g rijst
4 eetlepels kikkererwten (blik), uitgelekt