Tajine
home > multicultureel-koken > Tajine
Bak het vlees in de olie zeer licht aan, bedek het met water en voeg de gember, saffraan, peper, koriander, kaneel en ui toe.
Laat het in 2 uur gaar pruttelen.
Voeg de pruimen toe en laat nog 20 minuten sudderen.
Voeg de honing toe en kook nog 15 minuten.
Besprenkel met oranjebloesemwater en garneer met geroosterde amandelen.
Ingrediënten voor 4 personen
Geen dag zonder tajinepot.
In de Marokkaanse keuken laat men stoofschotels in een zogenaamde tajinepot sudderen (spreek uit: tasjien). In deze extra gevulde stoofschotels worden vaak vlees, gedroogde vruchten, specerijen en amandelen verwerkt.
1 kg lamsvlees
3 eetlepels olie
¼ theelepel gember
¼ koffielepel saffraan
zwarte peper
½ theelepel koriander
1 theelepel kaneel
1 fijngehakte ui
500 g één nacht voorgeweekte pruimen
2 eetlepels honing
1 theelepel oranjebloesemwater
geroosterde amandelen