Tajine van rund- of lamsvlees met bloemkool
home > multicultureel-koken > Tajine van rund- of lamsvlees met bloemkool
Snijd het vlees in dobbelstenen.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
Week de saffraan 5 minuten in 1 eetlepel heet water.
Verhit de boter met de olie in een ruime braadpan en bak het vlees op hoog vuur al omscheppend in ± 10 minuten bruin.
Voeg de ui, de knoflook, de saffraan met het weekwater, de koekkruiden en naar smaak peper en zout toe en schenk zoveel heet water in de pan dat
het vlees net onder staat.
Stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 1½ uur bijna gaar.
Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan.
Schep de bloemkool, de amandelen, de olijven, de honing en het kaneelpoeder door het vlees en stoof alles in ± 25 minuten gaar.
Garneer met de koriander en serveer de tajine met Marokkaans brood en een salade van geroosterde paprika’s.
Ingrediënten voor 4 personen
Voor dit geurige vleesgerecht kunt u ook een gewone braadpan gebruiken.
750 g runder- of lamslappen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bloemkool
½ envelopje saffraandraadjes
30 g boter
2 eetlepels olie
2 theelepels koekkruiden
grofgemalen peper, zout
100 g blanke amandelen
75 g groene olijven zonder pit
3 eetlepels honing
½ theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel grofgehakt korianderblad