Gebakken paling

home > paling-recepten > Gebakken paling

Meng de mayonaise met de kwark. Pel het sjalotje en de knoflook, hak ze fijn en meng ze door de saus. Roer er ook de bieslook en de peterselie door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de paling in gelijke stukken van ca. 6 cm.
Klop de eieren los. Haal de paling door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en tenslotte door het paneermeel.
Bak de paling in een vispan of koekenpan aan weerszijden in 10 á 15 minuten gaar en knapperig bruin. Laat hem uitlekken op keukenpapier.
Serveertips:
Geef er kleine frietjes of stokbrood bij.





Ingrediënten voor 4 personen

1 dl mayonaise, 3eetlepels magere kwark, 1 sjalotje, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, peper en zout, 1 kilo schoongemaakte bakpaling, 2 eieren, bloem, paneermeel, 75 g boter