Gebakken paling met spinazie en oesterzwammen
home > paling-recepten > Gebakken paling met spinazie en oesterzwammen
Vraag aan uw vishandelaar om de paling schoon te maken
Trek de zijvinnen af en verwijder de laatste bloedresten
Was de palingen en snijd ze in stukken van 5 cm
Verwijder de nerven van de spinazie en was de blaadjes
Snijd de stelen van de oesterzwammen
Wentel de stukjes paling door de bloem
Smelt een nootje boter en bak er de palingstukken in
Zodra het visvlees makkelijk van de graat loskomt, is de paling gaar
Giet het citroensap bij de paling en breng op smaak met het uitgeknepen knoflookteentje, peper en zout
Smelt een nootje boter in een andere pan en bak er de oesterzwammen in
Kruid met peper en zout
Stoof de spinaziebladeren heel kort in een nootje boter
Breng op smaak met peper en zout
Verdeel de spinazie over het midden van 4 borden en schik er de paling op
Werk af met de gebakken oesterzwammen en serveer met bruin brood
Bij dit gerecht kunt u een witte Elzasser geven, maar een gewoon bruin biertje smaakt er ook uitstekend bij
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg rivierpaling
60 g bladspinazie
250 g oesterzwammen
2 eetl. bloem
boter
sap van 1 citroen
1 teentje knoflook
peper
zout