Gegrilde Paling ( Anguille Grillée )

home > paling-recepten > Gegrilde Paling ( Anguille Grillée )

Maak een marinade van de olie, zout, peper en het sap van een halve citroen. Snij de palingfilets in stukken van 10 cm. Laat de filets gedurende twee uur marineren. Zorg ervoor dat ze geheel met marinade bedekt zijn. Hak wat bieslook en peterselie fijn, samen ongeveer een eetlepel vol. Meng de slagroom met de mosterd, voeg er zout en peper bij en de bieslook en peterselie. Breng dit mengsel aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Laat de palingfilets uitlekken. Leg ze 15 minuten onder de gril waarbij ze enkele keren worden omgedraaid. Snij ondertussen de rest van de citroenen in schijfjes. Leg de palingfilets op een voorverwarmde dienschaal, schenk er de saus over en garneer met schijfjes citroen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg grote palingfilets – 2 dl slagroom – 1½ dl olie – 2 citroenen – 1 eetlepel mosterd – 2 uien – peterselie – bieslook – zout, peper