Broccoli-rijst met walnoten en gember
home > quorn-recepten > Broccoli-rijst met walnoten en gember
Verhit de olie in een wok, bak de walnootstukjes daarin tot ze geurig worden en haal ze met een schuimspaan uit de wok.
Roerbak de broccoli 3 minuten in de olie en haal ook die uit de wok.
Schenk eventueel wat nieuwe olie in de wok en bak er de knoflook en de gember in.
Voeg de Quornstukjes toe en roerbak ± 4 minuten.
Voeg dan de broccoli en de walnoten toe, schep om en voeg het vijfkruidenpoeder, het zout, de maïzena, de sojasaus, de suiker, de witte wijn en het water toe.
Laat ± 10 minuten sudderen tot de broccoli beetgaar is.
Serveer met de witte rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g gekookte witte rijst
350 g Quornstukjes
3 eetlepels arachideolie
200 g gepelde walnoten
1 stronk broccoli in roosjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 fijngesneden schijven gember
1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel zout
3 theelepels maïzena
4 eetlepels zoete sojasaus
1 theelepel suiker
3 eetlepels droge witte wijn
2 dl koud water