Gegrilde Quornfilet met dillesaus
home > quorn-recepten > Gegrilde Quornfilet met dillesaus
Snipper de knoflook.
Roer de knoflook met de olie, het citroensap, de suiker en peper naar smaak door elkaar en wrijf de Quornfilets ermee in.
Marineer de filets minimaal 20 minuten.
Hak de augurken fijn.
Klop een sausje van de mayonaise, de zure room, de augurk, de dille en peper en zout naar smaak.
Verhit de grill of grillpan.
Rooster de Quornfilets in 5 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met de marinade.
Bestrooi de filets met zout en serveer ze met de saus.
Lekker met een gepofte aardappel en een salade van rode ui en ijsbergsla of gefrituurde rode uiringen.
Ingrediënten voor 4 personen
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
1 mespunt suiker
versgemalen peper
4 Quornfilets
2 augurken, middelmaat
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room
5 eetlepels fijngeknipte verse dille
peper, zout