Gegrilde Quornfilet met oosterse sinaasappelsaus

home > quorn-recepten > Gegrilde Quornfilet met oosterse sinaasappelsaus

Pel en snipper de knoflook.
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
Klop een marinade van de knoflook, het pepertje, de sojasaus, de 2 oliesoorten en de bruine suiker.
Leg de Quornfilets in een platte schaal, schenk de marinade erover en marineer de filets minstens 20 minuten.
Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend smelten.
Laat de saus in ± 7 minuten tot een licht gebonden saus inkoken.
Verhit de grill of een grillpan, leg de Quornfilets eronder of erin en Rooster ze in ± 5 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met de marinade.
Voeg de rest van de marinade en de peterselie aan de saus toe en warm kort door.
Serveer de filets met de saus.
Lekker met roergebakken prei met sesamzaadjes en meergranenrijst.





Ingrediënten voor 4 personen

2 teentjes knoflook
1/4 rode peper
1 1/2 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepels zonnebloemolie
1 1/2 eetlepel sesamolie
1 eetlepel bruine basterdsuiker
4 Quornfilets
2 dl sinaasappelsap
200 g suiker
5 eetlepels fijngehakte peterselie