Amerikaanse browniecake
home > recepten-uit-amerika > Amerikaanse browniecake
Hak de drie soorten chocola apart grof. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de pure chocola en de boter in een kom en laat die op een pan met heet water al roerend smelten; laat de chocola daarna iets afkoelen. Schep de walnoten erdoor, roer de eieren erdoor, zeef het meel erboven en spatel dat erdoor. Schep de witte chocola en de melkchocola erdoor. Doe het mengsel over in de vorm, bak de cake in het midden van de oven 35-40 minuten en laat hem in de vorm ca. 30 minuten afkoelen. Keer de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen. Snijd de cake in plakjes en serveer die met het ijs. Serveer deze cake met een frisse mangosaus: Pureer 2 zeer rijpe mango’s met 2 eetl. limoensaus en het sap van 1 sinaasappel.
Ingrediënten voor 4 personen
Cake
Ingrediënten voor 12 personen:
200 g pure chocola
75 g witte chocola
125 g melkchocola
125 g boter
125 g grof gehakte walnoten
2 losgeklopte eieren
175 zelfrijzend bakmeel
12 bolletjes vanille-ijs
een ingevette cakevorm van 20 cm