Amerikaanse Pannenkoeken
home > recepten-uit-amerika > Amerikaanse Pannenkoeken
Dit zijn niet de kleine dunne Franse crepes, maar de dikke Amerikaanse pancakes, die wel tot 2 cm dik kunnen worden.
Scheidt als eerste de eieren en doet ze in twee kommetjes. Voeg de bloem, suiker, bakpoeder en de melk bij het eigeel mengt deze ingrediënten tot een zachte dikke massa. Klop de eiwitten met het zout stijf op en voeg ze bij het overige. Het deeg is klaar voor bereiding.
Verhit een tefal pan op middelhoog vuur. Doe wat arachide of zonnebloemolie op een stukje huishoudpapier en verspreid het over de pan.
Schud wat pannenkoekdeeg in de verhitte pan en laat het enkele minuten totdat het goudgeel en stevig zijn aan beide kanten.
Gevulde pannenkoeken:
Indien je gevulde pancakes wilt maken kan ze vullen vlak voordat je ze omdraait.
De vulling kan bestaan uit: ontbijtspek, pancetta, bosbessen, bananen, gestoofde appelen, chocolade, siroop of eender wat je denkt wat goed gaat met pannenkoeken.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
3 tot 4 eieren
120 g (zelfrijzende) Bloem
60 g (fijne) suiker
120 ml melk
snufje zout
indien gewenst: 1 zakje vanillesuiker