Amerikaanse spiesen
home > recepten-uit-amerika > Amerikaanse spiesen
Meng de ui en de knoflook met het vruchtensap. Giet deze marinade over het vlees en marineer het enkele uren. Leg de houten saté stokjes in water. Laat het vlees daarna uitlekken maar bewaar de marinade. Dep de stukjes vlees droog met keukenpapier en braad het vlees even aan in de boter in een koekenpan. Haal het vlees uit de pan en strooi de bloem over de boter. Laat de bloem onder af en toe roeren lichtjes bruinen. Voeg daarna de marinade en de suiker toe. Breng het aan de kook en blijf roeren tot de saus ingedikt is. Houd de saus hierna warm. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Haal de bananen stukjes door de geraspte kokos. Rijg het vlees met de bananen om en om aan de satéstokjes of spiesen. Rooster de spiesen tot het vlees gaar en de kokos bruin gekleurd is. Serveer met de warme saus.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 8 stuks:
500 g varkensvlees in blokjes
1 grote ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook, uitgeperst
het sap van 2 sinasappels
het sap van 1 citroen
3 eetl. gesmolten boter
2 eetl. bloem
3 eetl. suiker
3 rijpe bananen
1 zakje geraspte kokos
satéstokjes of spiesen