Amerikaanse visschotel
home > recepten-uit-amerika > Amerikaanse visschotel
Snijd de visfilets in stukken van 3 bij 5 cm. Verwarm de boter en bak daarin de bacon even uit; voeg dan de ui en de knoflook toe en fruit deze glazig. Verwijder van de paprika de zaadlijsten en snipper de paprika fijn. Doe de paprika met het tomatensap, de worcestershiresauce en de suiker in de pan; laat de inhoud zacht doorkoken. Bestrooi de stukken vis met peper en zout, leg ze daarna in de pan en neem deze van het fornuis. Schep na 30 minuten marineren de stukken vis met zo weinig mogelijk vocht uit de pan. Laat de vis enigszins drogen op keukenpapier en haal de vis daarna door de bloem. Verwarm de olie in de koekenpan, bak daarin de vis gaar en mooi van kleur. Verwarm de marinadesaus, voeg naar smaak worcestershiresauce, peper en zout toe. Leg de gebakken vis in een voorverwarmde schaal en giet de saus over de vis.
U kunt ook schelvis of kabeljauw gebruiken voor dit gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
800 g gefileerde wijting of makreel
40 g boter
50 g fijngesneden bacon
1 grote gesnipperde ui
1 teentje knoflook uit de knijper
1/2 groene paprika
2 dl tomatensap
1 eetl. citroensap
1 eetl. worcestershiresauce
flinke mespunt suiker
peper, zout
3 eetl. bloem
5 eetl. olie