Chinees-Amerikaanse roerbakschotel

home > recepten-uit-amerika > Chinees-Amerikaanse roerbakschotel

Snijd het vlees in plakjes (5 × 2 × 1/2 cm) en meng het vlees met de soja, 1 eetl. sherry, sesamolie en de bloem en laat het 30 minuten rusten.
Laat olie heet worden in de wadjan en roerbak het vlees 3 minuten op hoog vuur.
Haal het hierna uit de wadjan maar laat 1 eetlepel olie achter.
Week de paddestoelen gedurende 20 minuten en snijd ze dan in reepjes. Gooi de taaie steeltjes weg.
Blancheer de in stukjes gesneden bleekselderij en de wortelreepjes.
Laat de wadjan weer heet worden en roerbak de knoflook en de uien gedurende 3 minuten.
Maak een sausje van oestersaus, suiker, djahe en 2 eetl. sherry en doe deze samen met de groenten bij het vlees.
Meng het goed, laat nog 3 minuten sudderen, bind licht met allesbinder en serveer.





Ingrediënten voor 4 personen

Roerbakgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g mager rundvlees
1 eetl. lichte sojasaus
3 eetl. droge sherry
2 theel. sesamolie
3 teentjes fijngesneden knoflook
2 stuks ui, in ringen
1/2 kopje oestersaus
1 theel. suiker
6 stuks Chinese paddestoelen
3 stelen bleekselderij
1 stuks grote wortel, in reepjes
1 theel. djahe
1 eetl. bloem
allesbinder