Filosoof op Amerikaanse wijze

home > recepten-uit-amerika > Filosoof op Amerikaanse wijze

Bak het gehakt met de uien in een droge braadpan 6-7 minuten onder regelmatig roeren tot het vlees mooi bruin is en het vocht verdampt is.
2. Breng een grote pan water aan de kook. Doe het bouillontablet, de bonen, worcestersaus en ahornsiroop in de braadpan bij het gehakt en laat alles afgedekt 10 minuten sudderen; roer af en toe. Voeg zo nodig een beetje water toe en breng op smaak met peper.
3. Doe intussen de aardappelen met een snufje zout in het kokend water, breng weer aan de kook en laat ze in 15-20 minuten gaarkoken. Giet ze af en pureer ze met de fromage frais. Breng de puree op smaak met zout en peper.
4. Verhit de grill op hoog. Verdeel het gehaktbonenmengsel in een ovenschaal van 1½ liter inhoud en strijk de aardappelpuree gelijkmatig erover uit. Zet de schaal 4-5 minuten onder de grill tot de puree goudbruin is. Serveer gegarneerd met takjes tijm.
Lekker met sperzieboontjes of worteltjes.

Opmerking:
Twee stevige favorieten, gebakken bonen en de klassieke filosoof, zijn hier op een verrassende manier gecombineerd tot een hartige en voedzame schotel voor het hele gezin.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g extra mager rundergehakt
175 g uien, blokjes
1 vleesbouillontablet, verkruimeld
400 g witte bonen in tomatensaus uit blik
2 eetl. worcestersaus
1 eetl. ahornsiroop
zout en zwarte peper
600 g aardappelen, geschild en in blokjes
60-75 g halfvolle fromage frais
garnering: takjes tijm