Gestoomde asperges met gerookte zalm en sabayon
home > recepten-uit-de-stoomkoker > Gestoomde asperges met gerookte zalm en sabayon
De asperges schoonmaken en stomen tot ze gaar zijn (± 10 min.). De eieren koken (minstens 6 minuten), verfrissen onder koud water, pellen en fijn hakken. De sabayon kloppen: dooiers, wijn, een snufje suiker, een snufje zout en zwarte peper samenbrengen in een pan met dikke bodem en op het vuur tot sabayon kloppen. De sabayon afwerken met gehakte bieslook. De asperges op de borden leggen en afdekken met zalm. De zalm bedekken met sabayon. Versieren met het fijngehakte ei.
Serveertips:
Geef er aardappelsalade bij.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg asperges (witte of groene), 300 gram zachtgerookte zalm in sneetjes, 4 eieren. Voor de sabayon: 4 eieren, 25 cl droge witte wijn, bieslook, suiker, zout en zwarte peper