Gestoomde tandoori-kip

home > recepten-uit-de-stoomkoker > Gestoomde tandoori-kip

Pers de citroen uit. Verwijder uit het pepertje zo nodig de zaadjes(minderscherp), snij het pepertje fijn.
Maak een marinade van de yoghurt, het citroensap, de koriander, het paprikapoeder, de anijs, het pepertje en wat zout. Leg de borststukken in de marinade en dek de schaal af met huishoudfolie. Zet de schaal 24 uur in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken. Keer tussentijds de borststukken een of twee keer, zodat alle kanten goed worden gemarineerd.
Leg de gemarineerde de borststukken in het stoomgedeelte van de stoompan (bewaar wat van de marinade) en ze het vuur hoog tot het water kookt (Watervolume hoog). Als het kookt gas middelhoog zetten en ongeveer een uur laten stomen. Bij elektrische stomer timer op een uur, watervolume hoog. Na een uur kijken of de kip gaar is. Anders nog even.
Haal de kip uit de stomer en leg op een mooie schaal. Meng een paar lepels kookvocht met de rest van de marinade. Schenk dit langs de kip aan de rand van de schaal.
Serveertips:
Lekker met witte rijst of bami.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg kippeborststukken, 1 citroen, ½ eetl. gemalen korianderzaad, 1 theel. paprikapoeder (mild, maar heet mag ook), 2 á 3 eetl. zonnebloemolie, 3 dl yoghurt, 1 klein rood pepertje, ¼ theel. gemalen steranijs (Toko), zout