Kippenborst onderhuids gevuld met rozemarijnboter
home > recepten-uit-de-stoomkoker > Kippenborst onderhuids gevuld met rozemarijnboter
Roer in een kommetje boter en rozemarijn, zout en peper door elkaar. Maak op smaak af.
Maak het vel van de kippenborst los zonder het er helemaal af te halen en wrijf de boter over het vlees onder het vel. Bestrooi de kip met zout.
Leg de apart gehouden rozemarijnstelen en eventueel de takjes in de stoomkorf en leg de kip erop met de velzijde naar beneden. Dek af en stoom ongeveer 30 min tot er heldere sappen uitkomen als u met een mesje in het dikste deel prikt. Zet de stoomkorf op een bord en laat de kip 5 min rusten. (Bewaar de sappen die zich op het bord verzamelen samen met de sappen uit de lekbak of het reservoir). Maak hiervan met een beetje juspoeder een gebonden jus.
Snijd de kip in dunne plakken van het bot en serveer.
Serveertips:
Heerlijk met gebakken of gestoomde nieuwe aardappeltjes en gekookte of gestoomde broccoli. Doe de jus over het gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
1 eetl. roomboter op kamertemperatuur, ½ theel. gehakte verse rozemarijn stelen bewaard, of ¼ theel. gedroogde rozemarijn, snufje zout of meer naar smaak, snufje versgemalen zwarte peper of meer naar smaak,
1 hele kippenborst aan het bot (ongeveer 600 gram), 2 takjes verse rozemarijn (naar keuze)