Varkensvlees met pikante rijst
home > recepten-uit-de-stoomkoker > Varkensvlees met pikante rijst
Maak de marinade met de bovengenoemde ingrediënten. Snijd het vlees in 1/2 cm dikke plakken en leg ze gedurende 30 min in de marinade.
Doe de Wu-siang met het rijstemeel in een droge koekenpan en rooster dit mengsel tot het goudbruin is. Haal de plakken(gemarineerd) vlees daar doorheen en leg ze daarna in een kom. Stoom het vlees 1 uur in de stoompan of stoomextractor. Was en droog de sla-bladen en bedek er een verwarmde schaal mee. Leg de plakken vlees erop en dien direct op.
Serveertips:
Lekker met nasi of witte rijst. Geef er een frisse salade bij.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g mager varkensvlees, 3 eetl. rijstemeel, 6 bladen ijsbergsla, 1 volle theelepel Wu-siang (5 kruidenpoederbij de toko).
Voor de marinade: 1 volle theelepel geraspte gember, 1 volle theelepel gehakte ui, 4 eetl. sherry, anderhalve eetlepel soya, 1 volle theelepel suiker, snufje zout