Aardappel gratin ( in de magnetron )
home > recepten-uit-frankrijk > Aardappel gratin ( in de magnetron )
Verwarm in de schaal de ui met de boter afgedekt 2-3 minuten op 100 %. roer een keer door.
Roer het paneermeel,het zout, de peper, het paprikapoeder en de ui door elkaar. snijd de aardappelen in schijfjes van 3 cm dik.
Verwarm de aardappelen met water afgedekt 13-15 minuten op 100 % tot ze gaar zijn. draai de schaal halverwege een keer.
Giet het kookvocht af en druk de aardappelschijfjes aan.
Verdeel het ui-kaas-mengsel over de aardappelen en verwarm 1 1/2 minuut op 100 % tot de kaas gesmolten is.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 8 personen:
60 g boter of margarine
1 kleine ui, fijngesnipperd
25 g paneermeel
1/4 theel. zout
1/4 theel. peper
1/4 theel. paprikapoeder
1 1/2 kg aardappelen, geschild of ongeschild
1/2 dl water
50 g geraspte goudse kaas
Wat heb je nodig?
magnetronschaal