Blanquette de veau
home > recepten-uit-frankrijk > Blanquette de veau
Doe het vlees in een stoofpan.
Voeg ui, wortel en bouquet garni toe en genoeg water om het mengsel 1 cm onder water zetten.
Breng aan de kook en laat 1 1/2 uur stoven.
Doe de sjalotjes of uitjes met water in een pan en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar.
Laat ze uitlekken.
Meng boter, citroensap en 1 eetlepel water in dezelfde pan.
Roer de champignons erdoor en stoof ze 5 minuten;
Schud de pan af en toe;
Laat uitlekken, maar bewaar het kookvocht.
Om de saus te maken haalt u het vlees uit de pan.
Zeef het vocht en gooi de groenten weg.
Bedek het vlees en houd het warm.
Smelt de boter in een pan.
Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut.
Voeg 600 ml van het vleesvocht en al het champignonvocht toe.
Roer totdat de saus kookt en indikt.
Zeef hem na 5 minuten pruttelen.
Doe de saus terug in de pan.
Roer het mengsel van eierdooier en room erdoor (mag niet koken).
Voeg de peterselie toe en breng het op smaak met zout en peper.
Voeg de uien en champignons aan de saus toe en zet hem op een laag vuur.
Leg het warme vlees op een schaal en schep de saus over het vlees.
Serveer met rijst.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten:
1,25 kg kalfsvlees in blokjes gesneden
1 ui met 4 kruidnagels erin gestoken
1 grote wortel in 3 stukken gesneden
1 bouquet garni
12 sjalotjes of gepelde zure uitjes
20 g boter
1 eetl. citroensap
200 g kleine champignons
Veloutésaus
50 g boter
30 g bloem
2 eierdooiers
125 ml kookroom
20 g verse peterselie fijngehakt
Wat heb je nodig?
Stoofpan, schaal