Casserole van venkel met kabeljauw

home > recepten-uit-frankrijk > Casserole van venkel met kabeljauw

Aardappelen met zout gaar koken in ± 20 min. Aardappelen afgieten, 15 g boter en 2 eetl. peterselie erdoor roeren. 25 g boter verhitten en ui hierin ± 5 min. bakken. Tomatenpuree en bouillon erdoor roeren. Champignons, venkel, tomaat, vis, zout, peper en tijm toevoegen. Vis met deksel op pan ± 15 min. zachtjes laten stoven. Voor serveren met 1 eetl. peterselie bestrooien. Serveer de peterselie-aardappeltjes erbij





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

600 g krielaardappelen
40 g boter of margarine
3 eetl. fijngesneden peterselie
1 grote ui, fijngesneden
1 kleinblikje tomatenpuree
225 ml kruidenbouillon (van tablet)
200 g champignons, gehalveerd
2 venkelknollen, in grove stukken
4 tomaten, ontveld, in parten
500 g kabeljauwfilet, in blokjes
1 zout
1 peper
1 eetl. tijmblaadjes

Wat heb je nodig?

aardappelpan, stoofpan