Coq au vin
home > recepten-uit-frankrijk > Coq au vin
De kip in 8 stukken verdelen, de huid aftrekken, wassen en goed drogen. In een grote pan de boter smelten, de kipdelen hierin aan alle kanten braden en weer uit de pan nemen.
Uien hakken en met de spekblokjes in de pan doen. Even fruiten. Meel toevoegen en goed omscheppen. Wijn toevoegen. Zout, peper, kruiden, bouillonblokje en de gehakte teentjes knoflook toevoegen, evenals de kipdelen. Deksel op de pan en 1 1/2 uur laten sudderen op de kleinste vlam.
Champignons schoonmaken, in plakjes snijden en na 1/2 uur aan de kip toevoegen.
Ingrediënten voor 4 personen
1 braadkip – 1 fles rode wijn – 200 g verse champignons – 2 teentjes knoflook – 2 uien – 100 g gerookte spekblokjes – 50 g boter – 1 eetlepel bloem – zout en peper – 1 theelepel tijm – 1 theelepel rozemarijn – 1 laurierblad – 1 bouillonblokje