Franse aardappelsoep

home > recepten-uit-frankrijk > Franse aardappelsoep

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit de boter in een pan en fruit hierin even de ui. Voeg de aardappelen toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg dan de bouillon, peterselie, selderij, tomatenpuree en peper toe.

Laat dit aan de kook komen en kook de soep zachtjes 30 minuten. Wrijf alles door een zeef.

Roer de kaas door de soep en laat de soep weer warm worden.





Ingrediënten voor 4 personen

Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

1 ui
500 g aardappelen
50 g boter
4dl bouillon (blokje)
1 eetl. tomatenpuree
1 takje peterselie
1 takje selderij
1 eetl. tijm
peper
100 g geraspte kaas

Wat heb je nodig?

Soeppan, zeef