Gemarineerde aardbeien met dragonparfait
home > recepten-uit-frankrijk > Gemarineerde aardbeien met dragonparfait
Gebruik voor dit recept een zoete muskaatwijn.
Klop voor de parfait de eidooiers, eieren, dessertwijn en suiker in een kom au bain marie gaar en klop vervolgens in een koudwaterbad koud. Sla de slagroom stijf en spatel samen met de gehakte dragon door de eiermassa.
Het mengsel overdoen in een grote vorm of een klein vormpje per persoon en minimaal vier uur in de vriezer wegzetten.
Was de aardbeien, laat ze uitlekken, verwijder de kroontjes en laat in de cr?me de cassis marineren.
De parfait losmaken uit de vorm(pjes), eventueel in plakken snijden en op gekoelde bordjes leggen. Schep de aardbeien rond de parfait en garneer het dessert met munt en een koekje.
Ingrediënten voor 4 personen
Nagerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g aardbei
1 dl. créme de cassis
Munt
4 koekjes
2 eierdooiers
2 eieren
0.5 dl. wijn
50 g suiker
1 dl. slagroom
2 eetl. dragon, verse, gehakte
Wat heb je nodig?
Benodigde materialen: een grote vorm of kleine vormpjes, gekoelde bordjes.