Kippenragout met prei en champignons
home > recepten-uit-frankrijk > Kippenragout met prei en champignons
Bestrooi de stukken kip met zout en peper en haal ze door de bloem. Smelt de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg de kip toe. Bak de kip bruin aan weerszijden en haal uit de pan.
Fruit nu de sjalotten, de prei en de knoflook in de pan en doe er na 1 minuut de champignons en de dragon bij. Blus het geheel af met de wijn zodra de champignons wat geslonken zijn. Doe de stukken kip terug in de pan en sluit af met het deksel. Laat 5-7 minuten sudderen op laag vuur.
Doe dan de slagroom erbij en zout en peper naar smaak. Laat zonder deksel nog even sudderen tot de saus is ingedikt.
Lekker met rijst en gestoomde asperges.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
4 kipfilets, in grote stukken gesneden
2 eetl. bloem
2 eetl.boter
2 sjalotten, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 bakje champignons, in schijfjes
1 grote prei, in dunne ringen
2 theel. gedroogde dragon
150 ml droge witte wijn
150 ml slagroom
zout en peper
Wat heb je nodig?
Grote braadpan.