Meloen met parmaham en pittige aardbeiensalsa
home > recepten-uit-frankrijk > Meloen met parmaham en pittige aardbeiensalsa
Halveer de meloen en snijd de zaadjes eruit. Snijd de schil er dun af en snijd de meloen in parten.
Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Doe ze in een kom en druk met een vork de aardbeien zachtjes een beetje plat.
Vermeng de aarbeien met de suiker, sinaasappelsap en rasp en de fijngesneden peper.
Rol de parmaham om de meloenpartjes heen.
Serveer de meloenpakketjes samen met aardbeiensalsa.
Ingrediënten voor 4 personen
Voorgerecht
Ingrediënten voor 4 personen, geschikt voor de kerst of andere feestdagen.
1 galiameloen
180 g parmaham, in dunne plakken
240 g aardbeien
1 theel. suiker
½ theel. rasp van sinaasappelschil
Sap van 1 sinaasappel
½ rode peper, fijngesneden
Wat heb je nodig?
4 kommetjes