Mornaysaus
home > recepten-uit-frankrijk > Mornaysaus
Maak met 40 g boter, de bloem en koude melk een Roux.
Klop er op laag vuur de kaas door. Klop de eidooier los met de room en meng het dooiermengsel, al roerend door de saus. De saus mag dan niet meer koken!
Verdeel 50 g boter in klontjes en klop deze, van het vuur af, één voor één door de saus.
Tip: Deze saus is ook lekker bij, of over Prei, Witlof, Asperges, Vlees en Vis.
Afhankelijk waarvoor u hem wilt gebruiken, kunt u in plaats van melk, koude vis, vlees- of groentebouillon gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen
Saus voor bij de: Oeufs poches a la florentine
Ingrediënten voor 4 personen:
40 g boter
40 g bloem
0,5 liter koude melk
75 g geraspte Gruyère kaas*
1 eidooier
1 dl room
50 g boter
Opmerking:
- Geraspte Boerenkaas kan ook.