Oeufs poches a la florentine

home > recepten-uit-frankrijk > Oeufs poches a la florentine

De stelen van de spinazie verwijderen, goed wassen en koken in ruim kokend water met 10 g zout per liter. De spinazie moet heel snel gaar zijn, zodat hij mooi groen blijft. Afgieten en afspoelen met koud water en opnieuw uit laten druppelen en daarna met de handen het water eruit knijpen. Verwarm de minarine in een braadpan. Voeg hieraan de spinazie toe, die met peper, zout en nootmuskaat is gekruid. Van het vuur af minarine toevoegen. Leg de spinazie op de bodem van een ovenvaste schotel, schik hierop 8 warme, goed uitgelekte gepocheerde eieren, giet er wat Mornaysaus (zie onder sauzen) overheen: strooi over elk een mengeling van half paneermeel – half Gruyère en giet hierovereen paar druppels gesmolten minarine en gratineer onder een hete oven.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht, vegetarisch

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g spinazie
Minarine (Smeerboter op basis van soja), zout en peper
1 snuifje nootmuskaat
Suiker
8 eieren
Mornay saus (zie saus)
Paneermeel
Geraspte gruyère

Opmerking:

geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.