Tartiflette

home > recepten-uit-frankrijk > Tartiflette

Oven voorverwarmen op 220 graden.
Aardappels wassen en in dunne plakjes van ongeveer een halve cm. snijden. In gezouten water 5 min.laten koken.

Boter verhitten en de ui op hoog vuur al omscheppend bakken tot het wat kleur krijgt.
Spek toevoegen en meebakken tot het een mooi kleurtje heeft.
De beetgare aardappels toevoegen en alles door elkaar scheppen. créme fraîche erdoor mengen.
Kruiden met peper en evt. geperste knoflook.
Schep alles in een ovenschaal.
De reblochon overlangs doorsnijden,zodat je twee schijven krijgt. Deze op de schotel leggen met de korst naar boven.
20 min. in het midden van de oven bakken,de leeggelopen korsten verwijderen en de schotel nog zo een 10 min. terug in de oven om hem mooi te laten kleuren.
Je kunt de korsten weggooien maar ze zijn eetbaar en erg lekker!





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 6 personen:

2 kg vastkokende aardappels, als je eraan kan komen liefst de heerlijke franse rattes
1 gerijpte reblochon van 500 g (is een soort kaas)
200 g gerookte magere spekblokjes.
2 fijngesneden uien
boter
zout en peper
1 tot 2 dl.créme fraîche
evt een teentje geperste knoflook

Wat heb je nodig?

Voorverwarde oven op 220 graden, koekenpan, ovenschaal.