Terrine van gevogeltelever
home > recepten-uit-frankrijk > Terrine van gevogeltelever
Tip: serveer in plakken op een bedje sla met augurkjes.
Maak de levertjes schoon en fruit ze enkele minuten op zacht vuur in ganzenvet in een tefalpan. Bestrooien met zout, peper, cayennepeper en Provencaalse kruiden. Apart houden.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Maak de champignons schoon, snijd ze in stukken en laat ze op zacht vuur in olijfolie het grootste deel van hun vocht afgeven. Afgieten. Fruit tegelijkertijd de gesnipperde uien op zacht vuur in olijfolie.
Doe de levertjes, champignons en uien (alles zonder het bakvet) over in een grote kom. Voeg knoflook, slagroom en eierdooiers toe. Voeg zout, peper en cayennepeper naar smaak toe. Draai de massa door een groentemolen (of keukenmachine) tot een homogene massa zonder stukjes. Giet de massa in een ovenvaste schaal en bestrooi met Provencaalse kruiden. Zet de schaal 45 minuten in de oven.
Ingrediënten voor 4 personen
Bijgerecht
Ingrediënten voor 5 personen:
600 g gevogeltelever
500 g champignons
3 stuks uien, gesnipperde
4 tenen knoflook, geperste
20 cl. slagroom
5 stuks eierdooiers
Olijfolie
Ganzenvet
Kruiden, Provencaalse
Zout
Peper
Cayennepeper
Wat heb je nodig?
Benodigde materialen: pan met anti-aanbaklaag