Tonijn niçoise

home > recepten-uit-frankrijk > Tonijn niçoise

Neem voor de gemengde kruiden bijvoorbeeld bieslook, kervel of dragon. Voor de paprika’s kunt u zowel rode als groene paprika’s nemen.

In plaats van verse tonijn kunt u ook tonijn uit blik gebruiken, maar neemt u dan bij voorkeur een merk dat garandeert dat er geen dolfijnen in de sleepnetten terechtgekomen zijn. En in plaats van Cos (bindsla) kunt u ook een andere knapperige aromatische sla gebruiken.

Kook de aardappeltje en snijd ze in plakjes. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze ook in vieren.

Hussel in een kom de sla, aardappelen, tomaten, zwarte olijven, sperziebonen en ansjovisfilets door elkaar.

Meng in een andere kom de olie, azijn, knoflook, mosterd en zout en peper en meng deze dressing vlak voor het serveren door de salade. Schep de salade op de borden en strooi er de verse tuinkruiden over.

Schroei de tonijnsteaks aan beide kanten dicht onder een hete grill of in een grillpan op een hoog vuur. Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er wat citroensap over. Leg de tonijnsteaks op de borden met salade en garneer ze met reepjes paprika.





Ingrediënten voor 4 personen

Lunchgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 krop cossla
120 g aardappel, nieuwe
2 tomaten, in parten
8 olijven, zwarte
120 g sperzieboon, gekookte
6 ansjovisfilets
3 eetl. olijfolie, extra vergine
2 eetl. ciderazijn
1 teen knoflook, geperste
1 theel. mosterd
2 eieren, hardgekookte
1 eetl. kruiden, gemengde, verse
Citroensap
Paprika, verse, in reepjes
Zeezout
Peper, zwarte, gemalen

Wat heb je nodig?

Benodigde materialen: een grill of grillpan en borden.