Warme appel met volkorencroutons

home > recepten-uit-frankrijk > Warme appel met volkorencroutons

In plaats van brood(blokjes) kunt u ook eetlepels ontbijtgranen nemen. Benodigde materialen: eenpersoons magnetronschaaltjes en een pan met anti-aanbaklaag.

Schil de appels, boor er de kern uit en snijd de appels in plakken. Verdeel de plakken over de magnetronschaaltjes.

Meng de gemberrasp en de kaneel door het citroensap en voeg desgewenst wat zoetstof toe. Sprenkel deze vloeistof over de appels, dek de schaaltjes af met plasticfolie en plaats deze in de magnetron. Maak de appels in ongeveer 5 minuten gaar op vol vermogen. Verhit de pan met wat vetstof.





Ingrediënten voor 4 personen

Nagerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

2 stuks elstar
2 eetl. citroensap
1 stukje gemberwortel, geraspte
1 theel. kaneel
Zoetstof
Boter
1 snee volkorenbrood
1 bosje muntblaadje