Warme welkomsthapjes met slakken
home > recepten-uit-frankrijk > Warme welkomsthapjes met slakken
Stoof een blikje slakken in 2 eetlepels ingemaakte Provencaalse kruiden. Smelt in een ander pannetje 100 gram blauwe kaas met een bekertje crème fraîche , kruid met peper en zout, voeg eventueel wat witte wijn toe. Leg op een hapjeslepel telkens 1 slak en giet er 1 eetlepel van de saus overheen, meteen serveren!
Verwijder het steeltje van de paddestoelen en blancheer ze. Giet in de holte wat olie en kruid het met peper en zout en fijne verse kruiden.
Leg hierop een slak, en laat alles in een warme oven garen.
Ingrediënten voor 4 personen
Hapje
Ingrediënten voor 4 personen:
1 blikje slakken
12 stuks champignons
Olijfolie
Tuinkruid, verse, gehakte
100 g blauwe kaas
Peper
Zout
Wat heb je nodig?
Benodigde materialen: een ovenschaal