Gevulde Courgette

home > recepten-uit-indonesie > Gevulde Courgette

Snijd de courgettes in de lengte doormidden, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees bijna los van de schil.
Bestrooi de snijvlakken met een snufje zout, wrijf er wat olie over en zet ze met het snijvlak naar beneden, met de deksel op de koekenpan gedurende 5 minuten op een laag vuurtje om warm te worden.
Klop de eieren los en schenk de helft hiervan over het losgemaakte gehakt. Doe ook de knoflook erbij.
Roer pepers, tomatenketchup, selderij en broodkruim door het gehakt en vermeng alles goed.
Maak op smaak met sojasaus, peper, assemwater en zout en vul hiermee de courgettehelften.
Doe een laagje water in een ovenschaal en leg hierin de courgette. Vermeng de rest van de olie met het resterende ei en schep dit over de courgettes.
Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 250°C. en bak de courgette totdat deze gaar en mooi bruin gekleurd is.
Garneer met een takje peterselie en serveer bij witte rijst of bahmi.





Ingrediënten voor 4 personen

Bijgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 stuks courgette (lengte 25 cm)
400 g gehakt van kip
2 stuks ei
2 teentjes fijngesneden knoflook
0,5 Spaanse peper, in smalle ringetjes
5 eetl. olie
2 eetl. tomatenketchup
2 eetl. bladpeterselie
2 eetl. ketjap asin
2 eetl. assemwater
4 eetl. broodkruim
0,5 theelepel laos
versgemalen zwarte peper
selderij