Kip met cashewnoten

home > recepten-uit-indonesie > Kip met cashewnoten

Week de Chinese champignons 20 minuten in lauw water, verwijder de taaie steeltjes en snijd de hoeden in reepjes.
Bak de noten en het pepertje in een tefalpan, zonder olie, onder voortdurend roeren goudbruin, let op!, ze verbranden gemakkelijk.
Maak een sausje van laos, djahe, sherry, weekwater en sojasaus.
Bestuif de kipstukjes met wat peper en bak ze op laag vuur lichtbruin.
Doe nu de groenten erdoor en roerbak 4 minuten.
Roer er het sausje door en sudder onder voortdurend roeren 2 minuten. Bind het mengsel met een halve lepel allesbinder, roer de cashewnoten erdoor, garneer met korianderblad en serveer bij witte rijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kipfilet, in blokjes
200 g ongezouten cashewnoten
5 stuks gedroogde Chinese champignons
2 stengels bleekselderij, in schuine stukken
1 stuks fijngesneden pepertje, zonder zaad
1 theel. djahe
1 theel. laos
2 eetl. droge sherry
3 eetl. weekwater van de champignons
1 eetl. lichte sojasaus
1 stuks paprika, in repen
2 eetl. korianderblad
versgemalen zwarte peper
allesbinder