Nasiballen

home > recepten-uit-indonesie > Nasiballen

Kook de rijst gaar volgens voorschrift.
Kook de kip gaar in gezouten water en snijd het gare vlees in kleine stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in de wadjang. Verhit de olie en doe de ui en de knoflook erbij. Fruit 4 minuten.
Doe nu kip, ketoembar, sambal en laos erbij en schep dit gedurende 5 minuten goed door.
Als laatste de selderij en de sojasaus toevoegen, goed omscheppen en af laten koelen.
Vorm van de afgekoelde rijst met de hand stevige afgeplatte ballen, rol deze door de paneermeel, daarna door het ei en dan weer door paneermeel.
Verhit een ruime hoeveelheid olie tot 180°C. en frituur hierin de ballen in 5 minuten rondom bruin.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen:

300 g rijst
150 g kipfilet
1 stuks kleine gesnipperde ui
2 teentjes fijngesneden knoflook
1 theel. sambal trassi
1 theel. sereh
1 theel. laos
1 theel. ketoembar
1 eetl. gesneden selderij
1 eetl. lichte sojasaus
1 stuks losgelopt ei
paneermeel