Pampis

home > recepten-uit-indonesie > Pampis

Vis ontdoen van graten en vel. Verhit in een grote wok/hapjespan wat olie en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de sambal en tomatenpuree toe en breng op smaak met de santen, citroensap, gula djawa, ketjap, sereh, zout en een beetje water tot het een saus is. Als alles gebonden is de makreel toevoegen. Niet teveel roeren, want dan wordt het papperig. Voor het serveren wat fijngesneden selderij erover.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

1 gestoomde/gerookte makreel
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote ui, fijngesneden
1 klein blikje tomatenpuree
1 theel. sambal oelek
1/5 blok santen
sap van 0,5 citroen
0,25 schijf gula djawa of 1 eetl. vloeibare gula djawa
ketjap manis
1 sereh, geplet
zout
olie
selderij, vers gesneden of uit een potje
water