Bavette al carciofo (Bavette pasta met artisjok)
home > recepten-uit-italie > Bavette al carciofo (Bavette pasta met artisjok)
Fruit de fijngesneden ui in de olie. Voeg de in stukjes gesneden artisjokstelen bij. Laat enkele minuten bakken. Bestrooi met wat gezeefde bloem. Roer goed dooreen. Overgiet met de witte wijn. Laat de wijn verdampen.
Voeg dan 2 glazen warm water bij, een half bouillonblokje, wat tijm en ansjovispasta.
Meng alles goed dooreen. Zet het deksel op de pan en laat ca. 20 minuten sudderen. Het vocht moet bijna helemaal opgenomen zijn en de groenten moeten zacht zijn.
Mix alles. Doe het mengsel terug in de pan en voeg de room en boter in stukjes toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar. Giet af en meng ze onder de groenten. Bestrooi met parmezaan en dien op.
Buon appetito!
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g bavette pasta – 350 g artisjokstelen – 25 cl room – 1 glas droge witte wijn – 40 g boter – 30 g geraspte parmezaan – 1/2 bouillonblokje – olijfolie – witte bloem – ansjovispasta of geplette ansjovisjes uit blik – kruiden (peterselie – basilicum – tijm – look) – zout
Wat heb je nodig?
Braadpan, pan.