Kalfsschnitzels met salie en ham
home > recepten-uit-italie > Kalfsschnitzels met salie en ham
Was de salieblaadjes en dep ze droog. Klop de schnitzeltjes plat en beleg ze met een salieblaadje en een halve plak ham. Steek de ham met een houten prikker aan het vlees vast.
Verhit 50 g boter in de koekenpan en bak de schnitzels daarin op een hoge stand in 3-4 minuten bruin. Bestrooi zuinig met zout en witte peper. Leg de schnitzels op een voorverwarmde schaal er zorg ervoor dat de ham boven ligt. Dek de schaal af met alufolie en houd het geheel warm.
Maak de aanbaksels in de koekenpan los met 1 eetlepels warm water en de marsala. Doe er de rest van de boter bij. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Laat alles even opschuimen.
Giet de saus over de Saltimbocca. Dien op en geef er stokbrood en een frisse salade bij.
Ingrediënten voor 4 personen
De beroemde Saltimbocca «alla Romana»
Voor 4 personen:
8 kleine, even dik gesneden kalfsschnitzels – 8 verse salieblaadjes – 4 plakken Parmaham – 60 g boter – zout, witte peper – 4 eetlepels marsala of droge witte wijn