Pasta met citroenroomsaus en gambas
home > recepten-uit-italie > Pasta met citroenroomsaus en gambas
Doe de room, ¼ zakje kaas en de eieren in een kom en roer dit goed door.
Knip de blaadjes van de peterselie fijn en doe ¼ hiervan door het eiermengsel.
Rasp een deel van de citroenschil en doe dit door het mengsel, snij de citroen nu doormidden en pers deze boven het mengsel uit. Voeg naar smaak peper en zout toe. Dit kun je ook aan het einde, bij het serveren doen.
Kook de pasta, bak de gamba’s een paar minuten in de olie met uitgeperste knoflook en een beetje peterselie (je kan hier ook een rode peper doorheen doen) in een grote pan of wok zet het vuur laag, haal de gamba’s uit de olie en houd ze warm.
Giet de pasta af en roer deze door de overgebleven olie, waar je net de gamba’s uit hebt gehaald. zorg dat de pasta goed heet is, en doe het vuur uit.
Giet nu voorzichtig het goed geroerde eiermengsel over de pasta en roer dit goed door. Zorg dat het ei niet stolt want dan krijg je pasta met omelet!
Serveer direct en garneer met de gamba’s bovenop de pasta.
Geef de overgebleven peterselie en kaas erbij zodat iedereen zelf kan doseren. Je kunt er peultjes of sugarsnaps bij serveren, of het gerecht afmaken met koriander, als je dat lekker vindt. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
pasta naar keuze (400 g)
4 eieren
1 flesje kookroom
1 zakje geraspte kaas (grada padano, parmezaanse of oude kaas)
bos peterselie
citroen (of limoen)
20 gamba’s (± 5 pp)
olie
knoflook
Wat heb je nodig?
Pan, kom