Pasta met zoete tomaten auberginesaus en mozzarella

home > recepten-uit-italie > Pasta met zoete tomaten auberginesaus en mozzarella

De olie in een hapjespan verhitten en de aubergineblokjes er snel in omscheppen zodat ze allemaal bedekt zijn met olie. Op laag vuur een minuut of zeven laten bakken. Gehakte ui en knoflook toevoegen, als deze kleuren kunnen de tomaten erbij en de balsamico. De oregano erbij doen en voor de pit eventueel een verkruimelde gedroogde chilly. Wat zeezout en peper erbij doen. 15 minuten zachtjes laten pruttelen zonder deksel.
Nu kan de slagroom erbij.
Water aan de kook brengen en de pasta gaar koken. Mozzarella in stukjes snijden en basilicum scheuren. De gare pasta door de (ondertussen lekker ingekookte) saus scheppen en de mozzarella en de basilicum erdoor doen.
Meteen opdienen!





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

350 g penne
1 mooie stevige aubergine in blokjes
4 eetl. olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, in schijfjes
2 blikken gepelde tomaten van 400 g
4 eetl. slagroom
1 eetl. balsamicoazijn
2 grote eetl. vers gehakte oregano
wat verse basilicumblaadjes
zeezout en zwarte peper uit de molen
200 g mozzarella
stukje parmezaanse kaas

Wat heb je nodig?

Hapjespan, pan.