Pasta salade met asperges
home > recepten-uit-italie > Pasta salade met asperges
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
Giet de pasta en schep 3 eetl. olijfolie erdoor terwijl hij nog warm is. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Snijd de houtige einden van de asperges en snijd de asperges in flinke stukjes.
Blancheer ze ongeveer 6 minuten in licht gezouten water. Giet ze af. Dompel ze in koud water, zodat het kookproces stopt en laat ze afkoelen.
Bak de champignons in de overige olijfolie.
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade in een grote kom.
Tip: Meng er een beetje rucola doorheen, dit geeft een heerlijke, frisse, nootachtige smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
600 g volkorenpasta
4 eetl. olijfolie
250 g champignons, gesneden
240 g groene of witte asperges
120 g parmezaanse kaas, geraspt
Wat heb je nodig?
Pan, koekenpan, grote kom.