Slanke, vegetarische lasagne

home > recepten-uit-italie > Slanke, vegetarische lasagne

Verwarm de oven voor op 220°C.
Zet de paprika’s in de oven voor ongeveer 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verwijder het vel van de paprika.
3. Zet de oven op 180°C.
Snijd ondertussen de courgette, aubergine en paprika in stukjes.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak kort de uitjes en knoflook, voeg de courgette en aubergine toe, laat een paar minuten bakken.
Voeg de paprika, tomatenblokjes en gepelde tomaten toe en laat deze een tijdje lekker pruttelen ( 5 minuten). Maak op smaak met de basilicum, zout en peper.
Voeg als laatste de bosuitjes toe.
Vet de ovenschaal in met de laatste lepel olijfolie en zet de lasagne in elkaar. (Om en om saus en bladen). Leg ook één laag tussendoor met de helft van de geitenkaas. Leg de rest van de geitenkaas bovenop.
Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven. ( de tijd hangt af van het soort bladen dat je gebruikt).
Serveer met een frisse salade.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

2 uien, gesneden
2 teentjes knoflook
2 blikken tomaten gepeld ( ± 350 g)
4 stuks tomaten, in blokjes
4 stuks rode paprika
2 bosuitjes, gesneden
2 stuks aubergine
2 stuks courgette
200 g geitenkaas
Ongeveer 12 lasagnebladen
2 eetl. olijfolie
Peper en zout
Basilicum

Wat heb je nodig?

Voorverwarmde oven op 220°C., koekenpan, ovenschaal.