Soufflé al cioccolato (Chocoladesoufflé)

home > recepten-uit-italie > Soufflé al cioccolato (Chocoladesoufflé)

Smelt de chocolade au bain-marie. Doe er de boter bij en meng goed. Voeg er dan de cacao bij door een zeef. Blijf roeren en voeg er ook de eierdooiers bij.
Verwarm de oven op 200°C.
Klop de eiwitten stijf en doe er op het einde de griessuiker bij. Meng dit voorzichtig met de chocolade en doe het mengsel in 4 soufflépotjes. Bestrooi met gezeefde bloemsuiker.
Laat 10 minuutjes bakken in de oven.





Ingrediënten voor 4 personen

Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g fondant chocolade – 100 g griessuiker – 30 g cacao – 60 g boter – 2 eierdooiers – 4 eiwitten – 50 g poedersuiker

Wat heb je nodig?

Voorverwarmde oven op 200°C., pannetje.