Spaghetti Aglio e Peperoncino

home > recepten-uit-italie > Spaghetti Aglio e Peperoncino

Verwarm de olijfolie op matig vuur, niet te heet dus. Bak de knoflook goudbruin, doe 2-3 eet. van het pasta kookvocht aan de olie toe.

Kook de spaghetti al dente in ruim, gezouten, kokend water en doe in een vergiet, niet afspoelen! Dan bij de saus doen en goed mengen.

Eventueel bestrooien met peterselie en/of kaas.

Heerlijk!





Ingrediënten voor 4 personen

Lunchgerecht

Ingrediënten voor 2 personen:

250 g dunne spaghetti
1-2 gedroogde pepertjes, verkruimeld
2 flinke tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
6 eetl. van je beste olijfolie

eventueel wat geraspte parmezaan/pecorino
eventueel wat fijngesneden peterselie

Wat heb je nodig?

Koekenpan, pan.