Spaghetti con gamberetti, zucchine e zafferano (Spaghetti met garnalen, courgettes en saffraan)
home > recepten-uit-italie > Spaghetti con gamberetti, zucchine e zafferano (Spaghetti met garnalen, courgettes en saffraan)
Pel de garnalen en met het afval, de selder, wortel en laurier maak je een visbouillon.
Was de courgettes en snijd ze in schijfjes. Bak ze in wat olijfolie tot ze zacht zijn. Voeg de pesto toe, samen met 2 pollepels visbouillon, waarin je de saffraan opgelost hebt. Laat het vocht verdampen.
Voeg tenslotte de garnalen toe, maar let op dat ze niet te taai worden.
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar. Giet ze af en meng ze onder de saus.
Schep over in voorverwarmde borden en dien op.
Ingrediënten voor 4 personen
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g spaghetti – 3 courgettes – 500 g ongepelde garnalen – 2 eetl. pesto – laurier – selder – wortel – 1 doosje saffraan of enkele saffraandraadjes – olie – zout
Wat heb je nodig?
Pan, koekenpan, pan.